9 photos available

For sale: maison l, 11150 Villasavary

Type of residence House, country house, terraced house
Recreation property
Liveable area 160 m²
Acceptance By consultation
Status New for sale
€225,000
New for sale

General

Het 200 jaar oude huis ( 160m2 woonoppervlakte) wordt in het dorp ook wel ‘Maison avec des Bois’ genoemd. Dit betekent in het Frans ‘Huis met Hout’ en refereert aan de stijl waarin het huis ooit is gebouwd: vakwerkbouw. Het huis is zoveel mogelijk gerestaureerd in deze stijl. Vroeger zat tussen het hout koeienmest; nu is dat cement. De straatingang van het huis was vroeger de ingang voor paard en... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, country house, terraced house
Year of construction 1819
Status Available
Offered since 08 November 2019

Features

Offer
Reference number 63489/4812973
Price €225,000
Status New for sale
Acceptance By consultation
Offered since 08 November 2019
Last updated 12 November 2019
Construction
Type of residence House, country house, terraced house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1819
Isolations Wall
Surfaces and content
Effective area 160 m²
Content 400 m³
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 5 of which (3 bedrooms)
Outdoors
Location Country side
Forested area
On a quiet street
Features
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a swimming pool Yes

Definition

Het 200 jaar oude huis ( 160m2 woonoppervlakte) wordt in het dorp ook wel ‘Maison avec des Bois’ genoemd. Dit betekent in het Frans ‘Huis met Hout’ en refereert aan de stijl waarin het huis ooit is gebouwd: vakwerkbouw. Het huis is zoveel mogelijk gerestaureerd in deze stijl. Vroeger zat tussen het hout koeienmest; nu is dat cement. De straatingang van het huis was vroeger de ingang voor paard en wagen.

De afmetingen van het zwembad zijn 7 bij 3.50 meter en het is maximaal 1.50 meter diep. Aan de ronde kant van het zwembad loopt u via een trap comfortabel het water in. Naast het zwembad is er een douche en op het zonneterras kunt u op de ligbedjes heerlijk bijkleuren. Gedurende de dag zijn er meer dan genoeg plekken om zowel in de zon als in de schaduw te bivakkeren.

In de zomer is de woonkamer koel en is regelmatig een vluchtplek als het buiten op het terras schroeiend heet is; in de winter is het er heerlijk warm door de reusachtige open haard.
De woonkamer is tevens een goed alternatief om te borrelen in de namiddag als het buiten te koud, óf te warm is.

De ‘chocolade’ eiken houten keuken is van alle gemakken voorzien. Er is een groot vijf-pits gasfornuis met oven, een vaatwasser, afzuigkap, koelkast, veel bestek en andere hulpmiddelen. Het zal u geen enkele moeite kosten om de vele streekspecialiteiten om te toveren tot heerlijke gerechten. Vanuit de keuken loopt u vanaf het terras (10 bij 10 meter) via een trap de grote tuin in. In de zomer is er volop mogelijkheid om daar een schaduwrijk plekje te vinden onder de olijf- of amandelboom.

In de tuin leiden twee trappen naar het onderste gedeelte van terrein, waar het zwembad is gelegen. Er is een kleine algemene parkeerplaats naast het huis, handig voor het uit- en inladen van de bagage.
Beneden bij het zwembad is er nog meer eigen grond, waar de auto voor langere tijd kan worden geparkeerd.

Op de eerste verdieping zijn er twee grote slaapkamers met een tweepersoonsbed en een kleinere slaapkamer met twee aparte bedden.
Bij 1 slaapkamer is de badkamer geïntegreerd, de andere badkamer met douche heeft een prachtig uitzicht.Op de eerste verdieping tevens een aparte WC en ruime hal met bergruimte. Op de begane grond is er nog een separate WC.

Op slechts een uur rijden van Villasavary liggen de stranden van de Middellandse Zee: Narbonne Plage, Valras Plage, Gruissan, Argelès sûr Mer en Coullioure zijn de bekendste, maar er zijn er uiteraard veel meer.
Tip van de eigenaar: Om de ergste drukte in het hoogseizoen te vermijden is het slim om in de tweede helft van de ochtend heen- en pas in de vooravond terug te rijden. ’s Middags lekker lunchen bij één van de vele (vis)restaurantjes en dan pas tegen het einde van de dag op de lokale markt wat lekkere spullen halen voor een ‘laat diner ’s avonds op het terras in Villasavary’, is een aanrader.

Recently viewed